Täällä maalla sitä voi tavata vaikka millaisia villieläimiä ihan omalla takapihalla! Koko kevään meillä pihaa kiersi yksi kettu, kapinenkin vielä yäk. Haukka ja helmipöllö, kärppä, palokärki, hirvet ja tietysti jäniksetkin on pihapiirissä pyörineet ja tänään tuli sitten porot! Ihan pihaan ne ei uskaltaneet, kun koirat piti tarhassa sellaista meteliä, että itsekin ryntäsin katsomaan, mitä ne oikein haukkuvat. Porot ei usein meille eksy, kun tämä ei ole poronhoitoaluetta, mutta nyt tuli siis nekin tuohon takapellolle. Juoksin pihalle kameran kanssa, että saisin todistusaineistoa, mutta aikas kauas petterit kerkes jolkata ennenkuin sain ne ikuistettua. Mutta on ne siellä, kun oikein tarkkaan katsoo!

1559778.jpg

Pennut täyttää tänään 7 viikkoa. Jotenkin on tosi haikea mieli, kun tietää että nyt ne lähtee. Onneksi ei sentään kaikki, ainakaan ihan vielä, se oliskin jo kestämätön paikka. Uudet perheet on kyllä tosi mukavia kaikki, että hyvällä mielin uskallan pennut maailmalle lähettää.

Tänään kävi eläinlääkäri tarkastamassa, siruttamassa ja rokottamassa pennut. Kaikki pennut oli ok, paitsi tietysti yhdellä tytöistä se häntämutka. Sekin ell mukaan lievä. Kaikille pojille löytyi pienen etsiskelyn jälkeen molemmat killuttimetkin. Sitä vähän itse jännäsin, että kerkeävätkö laskeutua, kun vielä viikko sitten ei tuntunut mitään. Mutta hyvä näin.

Huomenna tehdään vielä pentutestit ja illalla ensimmäiset pennut lähtevätkin kohti Turun seutua. Nyyyh!

Eilen otettiin muistoksi ryhmäkuva pennuista uusilla portailla. Ihan sivuhuomautuksena täytyy sanoa, että on se vaan tosi luksusta kulkea ihan oikeita portaita myöten yläkertaan, ettei tarvi enää tikkaita pitkin kiivetä! Tänään kävi Kaisakin lällyttämässä pentuja ja nakitin Kaisan tietysti heti kuvaussessioon. Tosi hienosti pennut seisoikin Kaisan komennossa ja saatiin kuin saatiinkin 7-viikoiskuvat näpättyä. Kiitos Kaisa, et tiedäkään kuinka paljon sinusta oli apua.

1559831.jpg

Takarivissä vasemmalta Rauha, Blondi, Iso vaalee, alarivissä vasemmalta Norsu, Tikru, Vyöpeli ja Jytky.