Tänään oli Helmin päivä (tai oikeastaan nyt on Idan päivä, onnea Ida). Ida vei Helmin tänään Riihimäelle pentunäyttelyyn ja Helmi oli upeasti rop-pentu! Amanda-äiti ja kasvattaja ovat ihan mahdottoman ylpeitä. Ei mennyt kasvattajan jännittäminen hukkaan. Helmin arvostelu: Mittasuht. erinomainen ikäisekseen hyvin kehittynyt pentu, jolla hyvä purenta, silmät ja korvat. Erinomainen luusto ja käpälät. Erinomaiset liikkeet. Hyvä luonne.

Tässä Idan ottamassa kuvassa Helmi on juuri pesty ja puunattu näyttelyä varten. 

1907304.jpg

Blondi, Dali ja Jyty ovat harrastaneet ahkerasti kesän aikana vepeä ja veneestä hyppy sujuu jo kaikilla. Meillä vepe-harkat ovat tältä kesältä ohi ja seuraavat harjoitukset ovat vasta ensi keväänä. Olen asettanut tavoitteeksi opettaa Amandalle viennin ensi talven aikana kuivalla maalla. Katsotaan onnistunko. Ulla lähetti kuvan Jytyn vepeharjoituksista. Katsokaa, kuinka mahtava loikka Jytyltä irtoaa! Äitinsä poika :)

1907344.jpg

Nyt syksyn alettua on osa kakaroista aloittanut myös koirakoulun. Tai Blondihan on sellaisen toko-ekspertin käsissä, että sillä toko-treenit taisivat alkaa heti 7 viikon iässä :) Johanna on nimittäin opettanut Blondille jo sellaisen arsenaalin taitoja, että omat koirani eivät osaa samaa määrää temppuja edes yhteenlaskettuna. Minunkin piti ilmoittautua pentujen tapakurssille, mutta tyypilliseen tapaan olin tässäkin myöhässä ja pääsimme vasta marraskuussa alkavalle kurssille. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

On meillä ollut vastoinkäymisiäkin. Essi jäi viime viikonloppuna auton töytäisemäksi. Onni onnettomuudessa oli, että Essi näyttäisi selvinneen pelkillä ruhjeilla ja venähdyksellä. Viikon verran on nyt ulkoillut ainoastaan remmissä, kun ontui toista etujalkaansa. Selvästikin tekemättömyys stressaa Essiä ja ylimääräistä energiaa on purettu mm. varastamalla ja tuhoamalla tiskirättejä ja wc-paperirullia. Amanda aloitti juoksut viime viikolla ja Essi seuraa varmaan kohta perässä. Pekkoa Essin pisut kiinnostavat aivan mahdottomasti. Huulet vaan lerpattavat, kun Pekko vetelee pihalla hajuja nenuun :)

Loppusyksy sujuu meillä varmaan suurimmaksi osaksi kotipuolessa, kun näyttelyitäkään ei täällä pohjoisessa enää tälle vuodelle ole. Tromssaan on kuitenkin tarkoitus suunnata lokakuussa Essin ja Amandan kanssa, katsotaan sitten, kuinka siellä käy.

Lopuksi vielä synttärionnittelut 1-vuotiaalle Nitalle! Myös Essi täytti viime kuussa vuoden, mutta jotenkin synttäripäivä sujahti ohi ihan huomaamatta. Mutta loppukuusta juhlitaankin sitten oikein kunnolla, kun Kota-pappa täyttää kunnioitettavat 11 vuotta!