Maaliskuu ja hankikelit! Mikä ihana aika vuodesta! Pitkän ja pimeän talven jälkeen taas aurinko paistaa ja päivä pitenee vauhdilla. Kaivoin jopa sukset esille varastosta, josko kohta hangelle pääsisi hiihtelemään.

Alkava viikko voi kuitenkin mennä toisissa merkeissä, kun tuolla meidän Nitta-bernillä olisi synnytyksen aika kohta. Vatsa on melkoisen suuri ja jännityksellä odotan, kuinka suuri pentue on luvassa. Ultrassa eläinlääkäri lupasi ainakin kuusi, mutta kohtahan tuo selviää. Olo on jo tukala, mutta ruoka ja ulkoilu maistuvat vielä, joten ihan rauhassa voimme odotella h-hetkeä. Pentueen komea isä Topsy muuten voitti upeasti helmikuussa Sennenkoirien erikoisnäyttelyssä bernit ollen siis rop-koira. Toivottavasti pennuista tulee yhtä kauniita ja komeita! Ja tietenkin terveitä.

Ensi viikolla mahdollisesti käynnistyvät myös karitsoinnit. Kolmesta uuhestamme kaksi eli molemmat valkoiset tytöt Indy ja Isabella ovat kantavina. Musta Iris jäi valitettavasti tyhjäksi, joten mustia karitsoita joudumme odottamaan ensi kevääseen. Etenkin Indyllä on todennäköisesti tulossa iso vuonue, joten juottorehua ja tuttipulloja on jo ostettu varastoon hätävaraksi. Muutoin lampolassakin kasvatellaan vatsoja vielä kaikessa rauhassa.

Ei kahta ilman kolmatta kuten sanotaan. Myös kanalassa odotellaan perheenlisäystä. Pilkku-kanalla on haudottavanaan oman munansa lisäksi myös Hertan ja Liinun munat, joten jos Pehtoori-kukko on hoitanut haareminsa ja munat ovat lähteneet kehittymään, syntyy meille pääsiäisenä ihka oikeita pääsiäistipujakin. Pilkku oli viimeksi todella hyvä emo ja nytkin viihtyy todella tiiviisti pesässään, joten toivotaan parasta! Pilkun viime syksynä hautomista silkkitipuista on kasvanut musta silkkikana ja komea valkoinen silkkikukko. Kukolle on hakusessa uusi lauma, koska on liian likeistä sukua meidän kanalle suvunjatkamisen kannalta.

Surua ja harmiakin on alkuvuoden aikana ollut. Ensin Ninja-bernillä todettiin toisessa olkanivelessä irtopala, joka operoitiin helmikuussa. Sitten Blondi-nöffillä todettiin toisenkin polven ristisiteissä hankaumaa, josta syystä polvi operoitiin maaliskuun alussa. Molemmat tytöt ovat kuitenkin lähteneet leikkauksen jälkeen toipumaan hyvin.

Kajaanin tamminäyttely jäi meiltä lopulta väliin, mutta Jyty ja Blondi edustivat kenneliä erittäin hyvin Turun tamminäyttelyssä. Viime viikonloppuna Pekko, Essi ja Carina pyörähtivät kehässä Norjassa Harstadin kv-näyttelyssä. Kaikki saivat erinomaisen arvostelun, mutta sen suurempaa menestystä ei tällä kertaa tullut. Maisemat olivat upeita, kuten Norjassa aina ja uusi reissu on jo harkinnassa. Ensi viikonloppuna myös Viuhti aloittaa näyttelyuransa Kemijärvellä, jonne suuntaa myös Carina. Minä jännitän tuloksia kotona pentulaatikon laidalla.

Mutta nyt nukkumaan, ensi viikko on jo aamulla