Kuulkaas, kun minä ilmoitan teille sellaisen ilouutisen, että kasvattajatätsykin on saanut nukkua jo kaksi kokonaista yötä omassa sängyssään ihan rauhassa! Jos muuten joku väittää teille, että pentujen ekat kaks-kolme viikkoa on kasvattajalle helpoimmat, niin älkää vaan menkö uskomaan. Ainakaan, jos pentuja on seitsemän ja sekä emä että kasvattaja enskertalaisia. Täällä meillä kahdella enskertalaisella on kyllä ihan kiitettävästi mennyt myös niitä yön pimeitä tunteja pentuja hoivatessa. Mutta jotain on vissiin tehty oikeinkin, kun pennut kasvaa ihan kohisemalla.

Onneksi minulla on nuita pikku apureita omasta takaa. On kuulkaa paljon helpompaa siivota pentuhuonetta, kun lapset leikittää pentuja sillä aikaa keittiössä kuin, että ne kaikki pyörisivät siivoajan jaloissa. Ja kuvaamisessakin tarvitaan jo lisäkäsiä. Tänään mulla oli hovikuvaajana Aada 7-wee. Käykääpäs katsomassa kuinka hienoja kuvia neiti näppäsi (kunhan Maarit saa kuvat päivitettyä sivuille) . Esittäjäkin on selvästi kehityskelpoinen, viimeinen pentu seisoi kuvassa jo aika kivasti. Noh, eka kerta pöydällä oli pennuistakin aika hurjaa.

Laitan tähän loppuun kuvan kahdesta väsyneestä, mutta kylläisestä pennusta. Pienet ettonet ruuan päälle - tai oikeastaan ruuan päällä - tekee eetvarttia.

1474854.jpg