Ihanaa, kesä ja kärpäset! Oma kuukauden takainen myyräkuumediagnoosi vaihtui kahden viikon kuumeilun jälkeen keuhkokuumeeksi, mutta oikeilla lääkkeillä tauti alkaa olla selätetty ja elämä hymyilee taas. Ihanaa olla terve! Vaikkakaan ei niistä kärpäsistä niin väliä eikä paarmoista eikä sääskistäkään.

Bernivauvat kasvavat kohinalla ja itse asiassa Tiuhti elikäs nykyään Ninja onkin jo muuttanut uuteen kotiin. Seitsemän viikon painot olivat tytöillä molemmin puolin 9 kiloa, joten ihan reippaan kokoisia ja niin ihanan näköisiä ja luonteisia tyttöjä näistä on kasvanut. Essi on ollut superäiti ja vieläkin kotona oleva Viuhti käy säännöllisesti tissuttelemassa. Essi myös leikkii lastensa kanssa, mutta toisaalta myös kouluttaa niitä. Jos äiti haluaa nukkua, silloin tyttöjen on jätettävä äiti rauhaan. Alkuviikosta tekemällämme mökkireissulla Essi opetti tytöille, kuinka autossa matkustetaan. Jos ikinä ja vikinä autossa yltyi, huomautti Essi tytöille suorasukaisesti, että nyt suut suppuun  Super-äiti!

Peruutuksen vuoksi Viuhti etsii vielä uutta kotia. Jos olet kiinnostunut ja valmis tarjoamaan tytölle hyvän kodin, otahan nopeasti yhteyttä ennen kuin muutan mieleni!

Vepe- ja näyttelyrintamat ovat vilkastuneet näin kesän alkaessa. Pontus sai ensimmäisen avoimen luokan ykkösen toukokuun lopulla. Blondi puolestaan haki ensimmäisen voittajaluokan ykkösen kesäkuussa. Blondi, Pontus ja Jyty osallistuivat myös vepenäytökseen, jossa lajia esiteltiin yleisölle paikallisen kesätapahtuman yhteydessä. Hienosti koirat ohjaajineen edustivat sekä lajia että rotua ja tietysti kasvattajaakin. Näyttelyissä seuraava koitos on newfoundlandinkoirien erikoisnäyttely Tampereella. Erikoisnäyttelyt ovat aina mukavia, koska siellä näkee paljon samanhenkisiä ihmisiä ja kauniita koiria.

Rauhan vepeharrastus on tänä kesänä tauolla. Alkuun Essin pentujen vuoksi ja jatkossa toivottavasti omien  Rauhan juoksua odottelen alkavaksi aivan lähipäivinä ja tarkoitus on siementää Rauha upealla valkomustalla saksalaisella uroksella. Laitan lisätietoja tulevasta pentueesta pentuja-sivulle, kunhan siemennys on tehty. Väritykseltään tulevat pennut ovat kaikki valkomustia. Uros on erisukuinen kuin Suomessa vaikuttavat muut valkomustat, joten toivottavasti saamme myös uutta verta Suomen valkomustien nöffien jalostukselle. Nyt siis saa peukuttaa

Ai niin, pakko kertoa, että meillä on nyt myös maatiaskanoja. Tai oikeastaan epäilen, että ne ovatkin kukkoja, mutta joka tapauksessa aivan valloittavia tapauksia. Ja sitäpaitsi, jos ne ovatkin kukkotipuja, niin sittenhän minulla on hyvä syy ottaa vielä muutama lisää. Vaikka mies kyllä meinasi, että kahteen kanaan ja niiden tarhaan ja tarvikkeisiin on mennyt jo niin paljon rahaa, että pakko on myös kukkopoikienkin kohta alkaa munia tai ei kunnian kukko laula  Toiveissa siis onnellisen kanan tai kukon munia ensi talvena!