Uusi vuosi tuli meille myrskyn selässä, myrskytuuli puhalsi pihan puhtaaksi uuden vuoden tulla koko aattopäivän. Juuri ennen puolta yötä myrsky kuitenkin rauhoittui niin, että saimme paukutella raketit taivaalle.

Uusi vuosi toi tullessaan myös paukkuvat pakkaset. 15-20 raitaa pakkasta on ollut jo useamman päivän, eikä helpotusta ole luvassa. Pirtissä leivinuuni lämpiää jo aika tiuhaan. Ihan pikkusen käy kateeksi heitä, jotka toivat koiransa meille hoitoon ja karkasivat kahdeksi viikoksi etelän lämpöön :) No, me kärvistellään täällä silläaikaa pakkasessa ja pidetään perinteitä yllä. Tarkotus olis nimittäin ens viikonloppuna lähteä perinteisesti Kajaaniin koiranäyttelyyn ja se reissu on yleensä ollut tosi kylmä. Kerran jäätyi jopa auto välille. Mukaan lähtevät Essi sekä juuri yhdeksän kuukautta täyttäneet Rauha ja Pekko.

Kaiken juhlimisen ja syömisen jälkeen arki alkaa taas loppiaisen jälkeen. Onneksi nyt mennään kuitenkin jo valoisampaan suuntaan ja päivä pitenee koko ajan. Maaliskuun aurinkoiset hanget ovat parasta täällä pohjoisessa asumisessa. Niitä odotellessa.