...täytyy kyllä sanoa. Kun on monta koiraa, joiden kanssa kulkea ja harrastaa, niin ainakin ajan saa kulumaan. Torstai-perjantai laiteltiin koiria näyttelyä varten ja perjantaina juhlittiin vielä Rauhan ja Pekon 1-vuotis synttäreitä. Perjantai-iltana vein lapset ja Hetan yökylään ja hain Nitan Haaparannalta meille. Lauantaiaamuna sitten seitsemän aikaan lastattiin auto täyteen koiria ja näyttelyrekvisiittaa ja käännettiin auton nokka kohti pohjoista ja Kemijärveä.

Kemijärvellä arvosteluvuorossa olivat ensin nöffit, jotka tuomaroi Leni Finne. Maaritille ja koko näyttelytiimille vielä näin jälkikäteen kiitos siitä, että olitte täyttäneet toiveeni, ja nöffit ja bernit eivät olleet kehissä päällekkäin. Ihanaa, kun kerrankin ei tarvinnut paniikissa ravata kahden kehän välillä kyttimässä arvosteluvuoroaan. Nöffejä oli paikalla kaikkiaan kymmenen, joista yksi oli pentu ja kolme uroksia. Rauhalla ja Amandalla meni ihan kivasti, molemmat saivat eh:n. Rauha voitti junnunartut ja Amanda oli luokassaan toinen. Kilpakumppanina Rauhalla oli suloinen Isa ja Amandalla Fanni ja Mani. Amandan väritys tuotti taas kerran selkeästi vaikeuksia tuomarille. Ainoa narttujen eri meni 9-vuotiaalle vetsku-narttu Pipsalle, joka oli lopulta vielä BIS-vet2! Nöffien ROP oli kuitenkin aina yhtä hurmaava Aatu. Mahdottoman paljon onnea Merja! On se Aatu vaan niin upea! Pusu

Bernejä oli paikalla 30 + 5 pentua, tuomarina Hannele Jokisilta. Urospennut voitti Essin velipuoli Cecar ja narttupennut Katin ja Jannen suloinen Famu. Onnea! Ihanasti esiintyi myös Annen Saimi suklaasilmä Hymy Uroksia oli 11 ja voitto meni ansaitusti komealle Bastille. Urosten sertin nappasi Katin ja Jannen Pepe. Katilla ja Jannella (tai no ainakin Katilla Silmänisku) oli selvästi putki päällä. Kannatti föönata Nauru. Essi ja Nitta olivat molemmat nuorten luokassa ja Anne handlasi Nitalle upeasti erin! Kiitos Anne! Essi sai myös erin, voitti nuorten luokan ja oli lopulta myös paras narttu saaden toisen sertinsä! Kovan vastuksen tarjosivat sekä Helenan Muska että Maaritin Bea. Onnea teille molemmille! Roppi-kehässä Essi oli jo aika väsynyt, mutta juoksi lopulta itsensä hienosti ropiksi Hymy Basti herrasmiehenä antoi naisen voittaa, vai mitä Sanna Silmänisku Hirmuisen paljon onnea Basti ja Sanna ja tietysti Ada-vetsku myös! Ryhmässä Essi ei enää sijoittunut ja vihdoin viiden maissa päästiin kotimatkalle. Illalla vielä palautin Nitan kotiinsa, hain lapset ja Hetan kotiin, ruokin koirat, kävin saunassa ja kymmeneltä kaaduin sänkyyn. Huoh!

Tänään sunnuntaina olikin sitten Pekon vuoro päästä reissuun. Kemissä oli nöffilenkki, jonne mekin sitten raahauduimme Pekon kanssa. Tai siis minä raahauduin, Pekko kyllä oli ihan reippaana. Reilun puolen tunnin metsälenkillä viimeisetkin väsymyksen rippeet katosivat ja tunnelma oli nöffimäiseen tapaan leppoisa. Almalla ja Nalalla oli kosijoita enemmän kuin riittävästi, Alma rukka oli lenkin jälkeen aivan kuolassa Päättämätön Pekon ihastuksen kohde vaihtui Almasta Nalaan, jota Pekko seurasi uskollisesti kuin hai laivaa koko lenkin ajan. Selvästi sisaruksissa on sitä jotain! Lenkin päälle maistuivat kahvi ja makkara, kiitos Merja makoisista eväistä! Ja kiitos kaikille mukana olleille rentouttavasta sunnuntai-iltapäivästä!

Vielä kun joku vähän jaksaisi tuota imuria liikuttaa ja pyydystää kaikki nurkissa pyörivät ylimääräiset villakoirat...