Hiihtoloma on nyt sitten ohi ja suksilla tuli käytyä peräti kahdesti. Ensimmäisen kerran lasten syntymän jälkeen (eli siis yli kymmeneen vuoteen) kävin jopa mutkamäessä. Laskettelusukset olivat reilussa kymmenessä vuodessa muuttuneet ihan erilaisiksi, mutta taidot olivat onneksi vielä tallella. Oli hyvä, etten sitten kuitenkaan ottanut niitä 15 vuotta vanhoja vehkeitä rinteeseen...

Sunnuntaina kävin SuKoKa:n Lapin osaston järjestämällä koiranruokintaluennolla Rovaniemellä. Aiheena oli emän ja pentujen ruokinta. Kovin paljon uutta luennolta ei tarttunut mukaan, mutta aina jotain sentään. Tiesittekö esimerkiksi, että kalaöljyn syöttäminen emälle kanto- ja imetysaikana sekä pennuille 6 kuukauden ikään saakka takaa tutkitusti älykkäämmät pennut. Lohiöljyähän saivat Amanda ja B-pentuekin aikoinaan, liekö vaikuttanut positiivisesti oppimiskykyyn.

Blondilla ainakin on oppimiskykyä. Blondi osallistui sunnuntaina koiratanssikilpailuun alokasluokassa. Johanna ja Blondi suoriutuivat kunnialla koko 53 sekunnin Rölli-ohjelman läpi. Aivan mahtavaa! Kiitos Johanna, kun jaksat Blondia opettaa. Lisään linkin tanssivideoon Blondin sivuille, jahka sen saan. Pannaan vielä vähän lisää paineita Johannalle ilmoittamalla näin julkisesti, että Blondi on myös ilmoitettu ensimmäiseen viralliseen toko-kokeeseen Silmänisku Minun ensimmäinen OMA koira, joka kilpailee. Tosin ei minulla itselläni siihen ole osaa eikä arpaa, kaikki kunnia koulutuksesta kuuluu Johannalle, mutta olen minä silti ihan pirun ylpeä tuosta kakarasta.

Mitäs muuta... Ai niin, Rauha on nyt virallisesti siirtynyt alkeistokosta edistyneemmälle tasolle. Seuraaminen onnistui tänään jo puolen askeleen verran lihapullan voimalla Nauru  Ja Viivistä on nyt tullut iso tyttö. Ensimmäisenä B-tyttösistä Viivi aloitti juoksut viime sunnuntaina reilun 11 kuukauden iässä. Jospa ne kadotetut korvatkin löytyisivät päähän taas juoksujen jälkeen Päättämätön Amanda-äiskä sen sijaan pitää jalkojaan edelleen tiukasti ristissä. Rouvalla ei ole mikään kiire juoksujensa kanssa, panttaa niitä jo toista kuukautta myöhässä normaalista aikataulusta. Ilmoitin Amandan Kemijärvelle näyttelyynkin. Samahan se on tässä odotellessa käydä näyttelyssä, kun turkkiakin nyt on.