Elämä meillä pyörii tällä hetkellä paljolti Rauhan pentujen ympärillä. Ei sillä, että Rauha tarvitsisi hoitoapua vaan siksi, että eihän sieltä pentulaatikosta voi pysyä poissa! Ihania tuhisijoita on ihan pakko sylitellä ja paijata ja halia ja pitää kaikin mahdollisin tavoin hyvänä. Rauha on mahtava äiti ja hoitaa pennut itsenäisesti. Kasvattajan tehtäväksi on jäänyt lähinnä painojen kehityksen seuraaminen ja liian kauas eksyneen pennun palauttaminen takaisin emän helmoihin. Olen saanut nukkuakin jo monta yötä aivan rauhassa ilman yöllisiä heräämisiä, asia mitä tällainen murmeli kuin minä osaa todella arvostaa. Rauha on toipunut synnytyksestä ja sektiosta hyvin, tikit on poistettu ja leikkaushaava umpeutunut siististi. Rauhalla riittäisi maitoa isommallekin joukkueelle, mutta koska pentuja on vain kolme, ne ovat LIHAVIA! Ikinä ennen ei meillä pentu ole kasvattanut painoaan pelkällä emän maidolla 350 grammaa päivässä!! Toisinaan nuo syöttöporsaat saavat jopa mahanpuruja ahmittuaan liikaa, mutta hetken kitinän jälkeen ne suunnistavat jälleen päättäväisesti kohti nisää.

Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen pentueeseen. Pentue on tasainen ja vahva trio. Toivoin saavani pennuille isänsä vahvaa päätä ja luustoa ja täytyy sanoa, että näyttää varsin lupaavalta, vai mitäpä tuumaatte tästä komistuksesta?

 

Pennuista kahdelle on jo löytynyt todella mukavat kodit, joissa pentua odotetaan innolla. Kolmas eli poika no2, joka on siis kolmikon tummin, etsii vielä omaa rakastavaa kotia. Pentu on väritykseltään niin tumma, että siitä tuskin on näyttelytähdeksi, mutta ihanan koti- ja harrastuskoiran siitä ainakin varmasti saa. Kuvia pennuista löytyy kotisivuiltani ja lisää otan viikoittain.

Nyt kahden viikon ja yhden päivän iässä kaikilla pennuilla ovat jo silmät auenneet ja kaikki harjoittelevat kävelyä. Tosin muutaman askeleen jälkeen tuiskahdetaan joko nenälleen tai pyllylleen. Isomman esteen kohdalla nostetaan volyymia sen verran, että joku kaksijalkaisista älyää juosta apuun ja matka pääsee jatkumaan. Hmm... tuleekohan noista(kin) pilalle passattuja lellilapsia...