Essin kanssa piipahdettiin tänään elliä moikkaamassa, kun tarvittiin tehosterokotukset. Samalla tuli ilmi sellanenkin hassu juttu, että meidän ellin käyttämä rabies-rokote on viranomaisten mukaan voimassa kolme vuotta, mutta Kennelliiton mielestä kaksi vuotta. Siis maahan saa tulla vielä kolmantenakin vuotena rokotuksen antamisesta, mutta näyttelyyn ei ole asiaa. Toivotaan, että Kennelliitto järkeistää myös rabiesrokotusohjeitaan pian. Kennelliitosta puhuttiin aika paljon muutakin, mutta ne puheet jääkööt tässä julkaisematta. Jokin aika sitten kävin muuten yhdessä seminaarissa, jossa puheenjohtaja totesi, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä vähemmän orjallisesti erilaisia lakeja ja asetuksia noudatetaan. Niin kai se on, että täällä pohjoisessa on vielä ihmisillä sellainen käsitys, että terveen järjen käyttö on sallittua ja jopa suotavaakin toisinaan.

Essi kävi ellillä myös puntarissa ja meidän pikku-rinsessa painoi vaatimattomat 47 kiloa. Eikä ole läskiä. Luulen, että kunhan neiti turska saavuttaa lopulliset mittansa, puntari viisaa viittäkytä kiloa. Siinä jää jo moni nykyajan berni-uroistakin ihan neidiksi ja voipi sulhasetkin tarvita pallia jalkojensa alle :) Elliltä mentiin vielä moikkaamaan Nittaa Ruotsin puolelle ja viemään joululahjaherkut. Nitta oli se sama ystävällinen sylikoira kuin 30 kiloa sittenkin. Päästäkin oli kehittynyt syksyn aikana oikein nätti, luulenpa että ainakin Kemijärven missiksiin neiti saa keväällä lähteä, kunhan kasvattaa vielä turkin päälleen :) Mukaan se olisi vissiin nytkin halunnut :)

2148418.jpg

Loppuun vielä yksi tuore Idan ottama kuva Helmistä. Tällä kertaa ei pakastimen päältä, joten tämän uskaltaa julkaistakin :) 

2148432.jpg