ja mieliala on muutenkin matalahko. Onnistuin nimittäin nappaamaan myyräkuumeen ja koko viikko on nyt mennyt kuumetta potiessa. Tulee ihan huono omatunto, kun koirat ja muu perhe sekä pihatyöt on ollut pakko jättää vähemmälle huomiolle ja mennä sieltä, missä aita on matalin. Haikeutta lisää myös rakkaan mummoni poismeno Erkinpäivänä. Mummo oli viimeinen isovanhemmistani ja tuntuu jotenkin vaikealta ajatella, että se ajanjakso elämästäni on nyt lopullisesti ohi. Ei tule enää niitä lapsuuden kesiä mummolassa, jossa avojaloin ajettiin lehmät laitumelle ja syötiin mustikkamaitoa ja ruotsalaista näkkäriä ja viiliä kellarinportailla.

Onneksi minulla on kuitenkin tukenani oma perhe ja ystävät sekä kasvattien ja niiden omistajien tiimi, jotka pitävät kiinni tässä päivässä vaikka kuinka pahalta tuntuu. Lapsetkin ovat hienosti kantaneet kortensa kekoon hoitamalla koiria ja pentuja, silloin kun itse en ole ehtinyt tai jaksanut. Kummasti muuten piristää oloa, kun sinne sohvan pohjalle saa kaveriksi kaksi pientä bernipalleroa

Tiuhti ja Viuhti ovat kasvaneet jo kovasti ja luonne-erojakin alkaa jo näkyä. Viuhti on nimensä mukaisesti vilkas touhottaja ja Tiuhti taas rauhallisempi versio. Yhdessä nämä taapertajat ovat jo vallanneet keittiönkin, pitäähän bernin tietysti olla siellä, missä tapahtuu. Harmi kun on ollut niin koleita ja märkiä kelejä viime aikoina, mutta kunhan aurinko taas alkaa paistaa, niin kaksikko pääsee pihallekin tepastelemaan. Käveleminen on vielä molemmilla vähän horjuvaa ja etenkin Viuhtilla on aina niin kiire, että takajalat eivät ehdi etujalkojen vauhdissa

Omat koiraharrastukset ovat nyt tyhjäkäynnillä, kun pentujen ollessa vielä pieniä pyrin välttämään isompia koiratapahtumia pöpöjen pelossa. Mutta kasvatit ovat jo aloittaneet kesäriennot täysillä. Näyttelyrintamalla Carina kävi hakemassa erinomaisen Kuusamosta upealla arvostelulla. Pekon poika Onni oli Tampereella äitienpäivänä upeasti pu3. Ensimmäinen sertikään ei jäänyt kauas vaikka poika on vasta 14 kuukautta! Myös Pekon Black Tower pennuista osa on jo korkannut pentuluokan. Tsemppiä vaan naperoille!

Blondi ja Johanna eivät taaskaan ole levänneet laakereilla vaan ensin äitienpäivänä kävivät Nf-yhdistyksen järjestämässä BH-kokeessa näyttämässä eloisan koiran mallia ja siitä parin viikon päästä vielä tokossa, josta nappasivat alo2-tuloksen 154,5 pisteellä. Hyppy ja liikkeestä maahanmeno olivat menneet nollille,  mutta muut liikkeet olivatkin sitten kaikki vähintää ysin luokkaa! Yleisö oli kuulemma ollut varsin vaikuttunut, kuinka nopea tuollainen 'valtamerilaivakin' voi olla käänteissään   Uusia haasteita kaksikolla on näköpiirissä kuulemma vaikka kuinka, mutta niistä sitten myöhemmin lisää, ettei luoda turhia paineita.

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä pikkuinen Pontus on tänään korkannut viralliset vepekisat. Ensimmäisenä päivänä jo hienosti 3-tulos 74 pisteellä! Huomenna on uusi päivä ja uusi kisa, joten pidetään peukkuja Sannalle ja Pontukselle!

Jotta elämä täällä Ahonpääntielläkään ei kävisi vallan tylsäksi, on meille tulossa pian uusia lemmikkejä. Niistä lisää sitten seuraavassa blogissa.